Korist praktikovanja joge je sveobuhvatna i u svojoj primeni ide daleko dublje, joga ne oblikuje samo  telo, već i um, pa su i koristi kako fizičke, tako i mentalne.

Glavni fokus svih naših programa su svesni i kontrolisani pokreti, i integrisan dah. Naučićemo te da disanjem ujediniš svoj um i mišiće i postigneš fantastičan osećaj poleta, fleksibilnosti  i snage. Sve ovo radimo na pristupačan  način, maksimalno uživajući u trenutku.. Kratko rečeno, gajimo naviku vežbanja sa uživanjem.

Blok Yoga Programi

Hatha yoga početni nivo

Osnove Hatha Joge izuzetan je način da započnete joga praksu. Pažljivo birane i u određenom sledu povezane osnovne asane Hatha joge, postepeno će probuditi telo, podmazati zglobove i korigovati posturu tela. Hatha yoga početni nivo bukvar je, koji najbolje uvodi početnike u yoga praksu. Redovnim dolascima i aktivnoim učesvovanjem na času vrlo brzo će te osetiti boljitak. Na samom početku časa, pranajama, osvešćivanje procesa disanja, omogući će Vam da se povežete sa sobom, a da se po završetku časa osećate lakše opuštenije, odmornije i zdravije pomoci će vam joga Nidra. Ukoliko želite da steknete neke osnovne predstave kako izgleda čas joge, u nastavku možete pogledati elemente časa, ili još bolje dođite da probate.

Flow yoga početni nivo

Ukoliko želite da popravite kvalitet života praktikovanjem yoge trebalo bi da usvojite neke nove navike koje se odnose na način vežbanja. Blok yoga je osmislila program asana u pokretu koje uz maksimalnu preciznost i ispravnost prilikom ulaska, zadržavanja i napuštanja položaja čine čas dinamičnim. Flow yoga početni nivo uči polaznike i pravilnim tehnikama disanja, kao i kako da usklade pokret i dah, kako da angažuju odredjene grupe mišića, na šta da usmere pažnju dok su u u položaju. Neophodno je početi sa osnovnim položajima koji će vas uvesti u principe ove dinamične yoge. Bez obzira na vašu fizičku spremnost i godine ovo je nivo koji je preporučuje svim polaznicima.

Flow yoga srednji nivo

Da li ste spremni da krenete dalje od osnovne yoge, da osnažite telo i duh, nastavite da istražujete balans između tela i disanja i da uronite u dublju yoga praksu. Na časovima Flow yoga srednji nivo, asanama dajemo fluidnost i polako uključujemo i dinamiku, uvođenjem svima već poiznate sekvence pozdrava suncu Surja namaskar, koja je sada već obavezni deo časa. Ostali sled asana tokom časa će Vas dobro oznojiti. Uvek drugačije ukomponovan, čas se oslanja se na zahtevnije polozaje i njihove varijacije. Važno je imati na umu da samo nekoliko adekvatno izvedenih položaja uvrtanja i vezivanja usklađenih sa dahom u jednom uravnoteženom sklopu donose više pozitivnih efkata od sati i sati neprimerenih, usiljenih i preterano teških vežbi

Flow yoga napredni nivo

Povezanim pokretima i pložajima, kontinuirana snažna sekvenca aranžirana je tako da testira granice snage, izdržljivosti i gipkosti. Na yoga Flow naprednom nivou očekujte pokrete koji su izvan konfornih nivoa, inverzije i balans na rukama su satavni delovi časa. Uvrtanja i ekstenzije se podrazumevaju, tako da će te često i čuti krckanje sopstvenih zglobiva. Ulazeci u položaje iz pokreta asne se elegantno smenjuju oslobađajući telo napetosti, propraćeno muzikom koja oslobođa vašu dušu. Šavasana kao prva pomoć oporaviće telo po završetku časa.

Pilates Flow

Raznolikost , fluidnost, i širok spektar vežbi najbolje opisuju Pilates flow časove. Svako telo je različito i svi smo nekada bili na početku, a sve što treba da naučite o svom telu su bezbedni, svesni i kontrolisani pokreti koji će Vas osnažiti i doprineti da se osećate energičnije i podmaladjeno. Na Pilates flow gajimo zdravu atmosferu u kojoj se smejemo, podržavamo, poštujemo i grlimo kad je potrebno. Zato je Blok Yoga, takođe, mesto gde se rađaju ne samo gipka tela, već i vedar duh i predivna prijateljstva.

Vinyasa yoga početna

U početku možda može biti teško i zbunjujuće, no već na prvom času početne Vinyasa yoge shvatićete šta znači kada istruktor kaže:“ prodjite svojim tempom kroz Vinyasu“. Ne postoji jedinstveni redosled ili pravilnik koga se instruktor mora pridržavati, uglavnom se Vinyas, uz obavezni Pozdrav Suncu, opisuje kao niz od tri poze, Daska, Pas na dole i Pas na gore, koje se tokom celog časa provlače i kombinuju kroz stojeće ležeće i sedeće položaje. Sigurni smo da će Vas ovaj stil, već na prvom času, dobro oznojiti i osvojiti.

Ashtanga yoga

Moćna i zahtevna, Ashtanga yoga , sistem je fiksne forme vežbanja , ustanovljene od Sri K. Pattabhi Joisa. Sekvenca je tradicionalna , isključivo prati odredjeni sled asana. Putem od milion prvaca, vodiće Vas za ruku otkrivajuci da jedino sto se na tom putu menja jeste Vi sami. Uzdrmacete Vas toliko snazno, da Ashtanga yogu preporučujemo samo dugogodišnjim praktikantima.

Ostali programi:

Jutarnja Vinyasa yoga

Jutarnja Flow yoga

Početna Terapeutska Joga

Yoga za decu na engleskom

Reiki konsultacije